Reeniklubin anatomiaa

Minulta kysytään usein että mihkä ihmeen reeniklubille menen. Bändireenit ymmärretään paremmin, mutta ajatus on kuitenkin sama. Bändireeneissä otetaan uusi biisi soittoon ja sitä aletaan reenata ohjelmistoon. Reeniklubilla otetaan settiin uusi juttu ja sitä aletaan hioa. Tarpeeksi toistoja ja biisi/juttu alkaa kuulostaa hyvälle.

Stand up -jutun syntyminen on monihaarainen polku. Osa ajatuksista tulee saman tien päähän ja ne ovat valmiita jo syntyessään. Suurin osa on niitä asioita, joista haluaisi puhua ja ajatusta pitää lähteä kehittelemään tyhjästä. Tässä tärkeään osaan nousee reeniklubi.

Uusi juttu otetaan jostain näkökulmasta settiin ja sitä testataan yleisölle. Sen jälkeen mietitään mikä siinä toimi ja mikä ei toiminut. Juttua viilataan ja sitä testataan uudelleen eri yleisölle. Osa jutuista napsahtaa kohdalleen ja jää käyttöön, osa hylätään ö-mappiin. Oma lukunsa ovat muutamat ajatukset joista haluaa kovasti sanoa jotain, mutta juttu ei vaan meinaa naksahtaa kohdalleen. Tälläisen voi jättää hetkeksi pöytälaatikkoon hautumaan ja ottaa sen uudelleen testiin myöhemmin jos näkökulma olisi saanut jotain uutta. Välillä on vaikeaa päättää jostain jutusta pitäisikö se vain unohtaa jos se ei meinaa lähteä toimimaan. Itselläni on nyt ollut testissä yksi uusittu juttu, jonka vanhaa alkua olen kertonut pitkään. Siinä kuitenkin on aina ollut sellainen tästä puuttuu jotain -fiilis vaikka juttuna se on toiminutkin ihan hyvin. Yksi päivä loppu sitten vain loksahti kohdalleen ja koko alkuosakin sai ihan uuden merkityksen.

Entäpä mistä reeniklubin setti sitten koostuu? Setti voi olla kokonaan uusia juttuja, mutta monesti se aloitetaan jollain vanhalla hyväksi todetulla jutulla. Sen jälkeen voi sitten helpommin koittaa uutta juttua kun yleisö on sinulle lämmennyt. Jos uusia juttuja on paljon, voi väliin laittaa jotain vanhaa ja toimivaa mielenkiinnon säilyttämiseksi. Vaikka kyseessä onkin reeniklubi, on sielläkin pääasia se että yleisöllä on hauskaa! Välillä sitten taas hauska tulee niistä toimimattomista jutuista jotka yhdessä yleisön kanssa kuopataan sillä sekunnilla.

Toisaalta reeniklubilla kerrottu vanha juttu ei välttämättä olekaan kokonaan vanha. Idea voi olla sama, mutta sanamuodot ja esitystyyli ovat erilaiset jolloin jutusta tulee täysin erilainen. (Totta kai se itse vitsi siellä välissä on se sama vanha.) Vanhaan juttuun on voinut tulla myös lisää uusia punchlinejä vanhojen jatkoksi.

Totta kai kaikilla on omat metodinsa juttujen syntymiseen, tässä oli nyt muutamia omia ajatuksia. Niiden tuloksia voi tullu kuuntelemaan esimerkiksi keskiviikkona YO-talolle. Itse ajattelin tällä tietoa kertoa ekalla puoliskolla uusia ja uudempia juttuja hieman viilattuna ja sitten toisella puoliskolla vanhempia juttuja hieman erilailla ja eri näkökulmasta kerrottuna. Toisaalta eihän sitä voi koskaan tietää mitä reeneissä tapahtuu.

Kommentointi on suljettu.

Tilaa keikalle!

Ota yhteyttä ja järjestetään naurettava tilaisuus!

Stand up -komiikka sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.

Puhelimitse 0440 731 741

Sähköpostitse

Seuraa minua Facebookissa

Muita palveluita tarjolla

Sisällöntuotanto

Olen työskennellyt yli 15 vuoden ajan verkkoviestinnän parissa omassa yrityksessäni. Koomikkona tiedän millainen huumori toimii missäkin tilanteessa. Kun nämä kaksi maailmaa yhdistää, voin auttaa teitä luomaan huomiota herättävää sisältöä esimerkiksi someen.

Lue lisää:

www.meemituotanto.fi

Oluttasting

Kun korona-tilanne on ohi, alan taas vetää oluttastingejä. Vetämäni oluttastingit sisältävät perustietoa oluista ja niiden tarkoitus on auttaa osallistujia löytämään uusia makumaailmoja ja oluttyyppejä.

Tästä lisää tietoa myöhemmin, mutta sitä odotellessa voit tutustua vaikkapa olutblogiini:

www.maltaista.fi

Esiintymiskoulutus

Olen vuosien aikana nähnyt monia hyviä ja huonoja seminaaripuhujia yms. esiintyjiä erilaisissa yritystapahtumissa. Olen rakentanut esiintymiskoulutuksen, jossa standupin perusasioihin peilaten autan osallistujia paremmiksi puhujiksi erilaisiin esiintymistilanteisiin.

Kysy lisää niin rakennetaan teille sopiva koulutus!

Promokuvat ladattavaksi

Klikkaa kuvaa tallentaaksesi se printtiin riittävässä koossa.


240dpi, 2,3Mt

240dpi, 1Mt

240dpi, 1Mt

240dpi, 1Mt

240dpi, 1Mt

240dpi, 1Mt